Kesän 2022 päiväleirit

Kesän päiväleirit löytyvät nyt Hopotista! Leirejä löytyy jälleen niin aikuisille kuin lapsillekin. Kysy rohkeasti, jos joku leiri kiinnostaa, mutta et ole varma sen soveltuvuudesta.

12.6. Talliretriitti klo 10-18

Olet lämpimästi tervetullut hiljentymään kanssamme rauhoittavaan talliympäristöön vehreään alkukesän maalaismaisemaan. Tarvitsetko omaa aikaa tai inspiraatiota? Tuntuuko villihevoslauma laukkaavan pään sisällä niin, että korvissa kopisee? Tule kanssamme talliretriittiin rauhoittumaan ja huokaisemaan hetkeksi, kääntämään huomio sinuun itseesi. Kenties kuulostelemaan, mitä juuri nyt tarvitset. Päivää vietämme hiljaisuuden vallitessa. Nautimme ohjatuista kehotietoisuus- ja läsnäoloharjoituksista ja ruokailemme yhdessä (ota omat eväät mukaan). Tallilta löytyy jääkaappi ja mikro. Kelien salliessa voimme nauttia eväät myös nuotion äärellä. Aiempaa hevoskokemusta et tarvitse, retriitissä ei ratsasteta. Tule kokemaan hiljaisuuden voima. Sinulla ei tarvitse olla kokemusta hevosista ja voit itse päättää, millaisella etäisyydellä hevosista päivän aikana olet.
Retriitin ohjaa Hevosavusteisen mindfulness HeLMi- menetelmän kehittäjä Teea Ekola.
Tule mukaan omistamaan yksi päivä itsellesi ja ajatuksillesi!

18.6. Nuorten leiri (13-18- vuotiaat) klo 10-17

Nuorten heppailijoiden oma leiri, jossa hoidamme hevosia, kaneja ja kissoja, tutustumme tallin töihin ja mietitään osallistujien kiinnostuksen mukaan hevosten käsittelyä, lajityypillistä käyttäytymistä ja mitä kaikkea oman hevosen hankkiminen ja pitäminen vaatii. Tietysti myös ratsastetaan (voidaan kokeilla vaikka kuolaimettomia tai mennä ilman satulaa) Käydään eväsretkellä kärryajellen! Päiväleiri on oikein sopiva sinulle, joka haluat viettää aikaa rennosti hevosen kanssa ja olet kiinnostunut touhuamaan heppojen kanssa ratsastuksen lisäksi muutakin. Et tarvitse aiempaa kokemusta, voit olla ihan ekakertalainenkin hevosten parissa.

19.6. Parikymppisten nepsy-nuorten leiri klo 10-17 

Tule viettämään kanssamme kivaa päivää heppailun ja vertaistuen merkeissä! Hoidamme hevosia, kaneja ja kissoja, tutustumme tallin töihin ja ihan vaan ollaan. Rentoudutaan heppojen kanssa ja tietysti myös ratsastetaan (voidaan kokeilla vaikka kuolaimettomia tai mennä ilman satulaa). Käydään eväsretkellä kärryajellen! Päiväleiri on juuri sopiva sinulle, joka haluat viettää aikaa rennosti hevosen kanssa ja olet kiinnostunut touhuamaan heppojen kanssa ratsastuksen lisäksi muutakin. Et tarvitse aiempaa kokemusta, voit olla ihan ekakertalainenkin hevosten parissa. Hevosen selkään meneminen ei ole edellytys leirille osallistumiseen, vaan voit vallan mainiosti viettää leiripäivää myös maastakäsin.

PS. ikärajaus ei ole kauhean tarkka - jos tunnet itsesti parikymppiseksi niin tervetuloa mukaan! :)

1.7. Lasten leiri (6-9 -vuotiaat) klo 10-16

Pienempien heppafanien oma leiri, jossa hoidamme hevosia, kaneja ja kissoja, tutustumme tallin töihin, askarrellaan sekä käydään eväsretkellä ja kärryajelulla! Leiri sopii mainiosti, mikäli etsitte utta harrastusta ja lapsi haluaa tutustua uuteen lajiin rauhassa. Heppapelkokaan ei ole este tulla leirille!

2.7. Lasten leiri (10- 13-vuotiaat) klo 10-17

Vähän isompien heppafanien leiri, sisältö suunnilleen sama kuin pienempienkin leirillä. Lisäksi mietitään, mitä kaikkea oman hevosen hankkiminen ja pitäminen vaatii. Ratsastamme tasoryhmissä.

3.7. ja 7.8. Aikuisten leiri klo 10-17 

Lempeää läsnäoloa ja heppailua koko päivän mitalta <3

Pehmeä sukellus hevosten maailmaan; tehdään hevosavusteisen mindfulnessin harjoituksia ja nautitaan hevosten seurasta niitä hoidellen.

Opitaan uusia juttuja hevosen käyttäytymisestä ja nautitaan tuhdit eväät nuotion äärellä. Ratsastetaan lempeästi ja rauhallisesti omaa kehoa ja hevosta kuunnellen. Aikuisten päiväleirin kautta voit palata vanhan harrastuksen pariin, tai voit tulla tutustumaan hevosiin ihan ensimmäistä kertaa. Ratsastamme kentällä tasoryhmissä rauhalliseen tahtiin. Voit vain käväistä hevosen selässä tai olla menemättä selkään lainkaan; osallistut juuri sillä tavalla kun sinusta hyvältä tuntuu! Tämä päivä on sun, saat muodostaa siitä juuri sellaisen kuin tarvitset; aktiivista touhuamista tai rentoa oleilua. Tai jotain siltä väliltä.

5.7. Kehitysvammaisten leiri klo 10-16 

Kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten oma leiri, jossa hoidamme hevosia, kaneja ja kissoja, tutustumme tallin töihin, askarrellaan sekä käydään eväsretkellä ja kärryajelulla! Halukkaat pääsevät kokeilemaan ratsastusta. Päiväleirille voivat osallistua ryhmässä pärjäävät kehitysvammaiset. Avustaja mukaan veloituksetta.

6.7. Erityistä tukea tarvitsevien lasten leiri klo 10-16 

Päiväleiri on suunnattu hevosista ja eläimistä kiinnostuneille lapsille, joille isossa ryhmässä työskentely ei syystä tai toisesta tunnu mielekkäältä. Leirille voi tarvittaessa tai halutessaan osallistua oman avustajan kanssa. Päivän aikana hoidamme hevosia, kaneja ja kissoja, tutustumme tallin töihin sekä tietysti halukkaat pääsevät ratsastamaan!

Harjoittelemme yhdessä eläinten kanssa myös rauhoittumista ja eläinten kanssa yhdessäoloa niin, että se on kaikista osapuolista mukavaa.

Leiri on suunnattu n. 6-12 -vuotiaille eläinrakkaille lapsille. Aiempaa kokemusta hevosista ei tarvita. Ilmoitathan mahdollisista ruoka-aineallergioista ja toimintakykyyn vaikuttavista sairauksista tms. etukäteen Sallalle.

***

Päiväleireille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä max 8 hlöä. (talliretriittiin max 10 hlö.) Päiväleirin ja retriitin hinta on 90 € / hlö. Hinta sisältää ohjelman, askartelutarvikkeet, tuhdit eväät (Talliretriitti omin eväin), ALV 24 % sekä vakuutuksen.

Leirien hinta maksetaan varauksen yhteydessä joko laskulla (laskutuslisä 5 €) tai Hopotin kautta. Varausmaksun osuus hinnasta on 60 €, jota ei palauteta peruutuksen sattuessa. Ilmoitathan varauksen yhteydessä mahdolliset erityisruokavaliot sekä mahdollisesti toimintaan vaikuttavat sairaudet tms. Leirit toteutuvat, mikäli osallistujia on vähintään 4.

Woimahevosen taitotallin päiväleirien ohjaajana toimii sosiaalipedagoginen hevostoiminta- ohjaaja, kuntoutuksen ohjaaja opiskelija Salla Forsman. Vierailevat ohjaajat kursseilla on erikseen mainittu. Leireillämme pääasiassa on uusien asioiden oppiminen, onnistumisen kokemukset ja hauskanpito yhdessä eläinten kanssa!

Aiempaa kokemusta hevosista ei leireillä tarvita. Leireillä voit osallistua vain siihen, mikä itsestä tuntuu sopivalta ja turvalliselta. Toki rohkaisemme osallistujia kokeilemaan uusia juttuja, mutta esim. ratsastuspelko tai fyysinen este ratsastukselle ei ole syy jäädä pois leiriltä! Tallilta saat lainaksi ratsastuskypärän. Korolliset jalkineet on hyvä olla omasta takaa, meiltä löytyy muutamia saappaita lainaksi. Varustaudu lisäksi kelin mukaisella vaatetuksella (ulkoilemme koko päivän) sekä iloisella ja avoimella mielellä!

Voit varata oman paikkasi hopotista tai yhteydenottolomakkeella. Ilmoitathan ruoka-aineallergioista tai muista huomioonotettavista asioista varauksen yhteydessä.

Ethän epäröi laittaa viestiä, jos sinulla on kysyttävää leirien sisällöstä tai vaikkapa siitä, voitko osallistua tietylle leirille. Parhaiten tavoitat yhteydenottolomakkeen kautta tai whatsapilla 0400-231407.

Tule kanssamme viettämään elämyksellistä kesäpäivää! <3

Kategoria: