Leiripäivät kesälle 2024 on julkaistu!

Kesällä 2024 leiripäiviin mahtuu taas monenlaista olemista, rentoa fiilistelyä ja uuden oppimisen riemua! Kurkkaa ja varaa omasi, mukana niin aikuisten kuin lastenkin leirejä, erityisryhmiä unohtamatta. Tuu mukaan Woimahevosen kesään!

Aikuisille:

la 15.6. ja ma 22.7. klo 10-17

Aikuisten leiripäivä: kehotietoinen ratsastus 

Onko sinulla joku ratsastuksellinen haaste mihin haluaisit ihan rauhassa keskittyä? Harjoitusravissa istuminen on hankalaa, laukannosto jännittää? Ihmetellään ja oivalletaan istunnan merkityksestä ja omasta kehosta suhteessa hevosen kehoon. Painotamme opetuksessa istuntaa, kevyttä ja hevoselle selkeää apujen käyttöä sekä vuorovaikutusta hevosen kanssa.

Mukaan voit hypätä, kun hallitset hevosen itsenäisesti käynnissä ja harjoittelet jo ravaamista. Ratsastamme tasoryhmissä, jokainen tekee tehtäviä omalla tasollaan. Päivän aikana ratsastetaan kahteen otteeseen. Välillä lounastetaan ja nautitaan kaffet sekä tietysti nautitaan heppojen seurasta kiireettömässä ilmapiirissä.

ma 1.7. klo 10-17 Aikuisten leiripäivä: Lempeää hevostelua aloittelijoille 

Lempeää läsnäoloa ja heppailua koko päivän mitalta <3

Pehmeä sukellus hevosten maailmaan; tehdään hevosavusteisen mindfulnessin harjoituksia ja nautitaan hevosten seurasta niitä hoidellen. Opitaan uusia juttuja hevosen käyttäytymisestä: miten oma käyttäytymiseni ja vireystilani vaikuttaa hevoseen? Miten ihmisen kanssa työskentelystä tehdään hevosellekin mukavaa? Ratsastamme lempeästi ja rauhallisesti omaa kehoa ja hevosta kuunnellen. Toiveiden mukaan voimme harjoitella myös maasta käsittelyä.

Nautitaan tuhdit eväät nuotion äärellä (kelivaraus, keittolounas vaihtoehtoisesti). Päivän aikana halukkaat pääsevät kokeilemaan ratsastusta.

Aikuisten päiväleirin kautta voit palata vanhan harrastuksen pariin, tai voit tulla tutustumaan hevosiin ihan ensimmäistö kertaa. Voit myös vain käväistä hevosen selässä tai olla menemättä selkään lainkaan; osallistut juuri sillä tavalla kun sinusta hyvältä tuntuu!

Aikuisten arkajalkojen kurssi su 16.6. klo 11-16 ja ke 24.7. klo 10-15, hinta 100 €.

Ihanat hevoset vetävät puoleensa kuin magneetti, mutta eihän niiden kanssa voi arempi ihminen toimia? Harjaaminen saa sydämen tykyttämään, takajalkoihin en ainakaan halua koskea?

Olet lämpimästi tervetullut aikuisten arkajalkojen kurssille, jossa peloista ja jännityksestä saa puhua! Tällä kurssilla työstämme pelkoa maasta käsin, opetellaan lukemaan hevosen kehon kieltä ja keskitytään huomioimaan, millainen on oma pelkoreaktio ja miten sitä saadaan kesytettyä. Voit olla hevosten kanssa ihan aloittelija tai jo kokeneempikin harrastaja.

Kurssin tavoitteena ei ole tulla rohkeaksi hurjapääksi vaan tutustua omaan itseen ja tapaan reagoida pelottaviin asioihin. Pienennetään yhdessä pelkoa niin, hevosten seurassa voisi nauttia enemmän ja pelätä vähemmän.

Kurssilla kahvitarjoilu ja kastamista, voit ottaa eväät mukaasi (jääkaappi, mikro löytyy tallilta). Varusteiksi tarvitset kelin mukaiset vaatteet, olemme ulkona koko päivän.

to 4.7. klo 10-16 Leiripäivä kehitysvammaisille 

Kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten oma leiri, jossa hoidamme hevosia, kaneja ja kissoja, tutustumme tallin töihin, käydään eväsretkellä ja kärryajelulla! Päiväleirille voivat osallistua ryhmässä pärjäävät kehitysvammaiset. Avustaja mukaan veloituksetta. Nautimme lounasta ja välipalaa päivän aikana.

Nuorille: 

Neurokirjon nuorten päiväleiri la 29.6. klo 10-17

Tule viettämään kanssamme kivaa päivää heppailun ja vertaistuen merkeissä! Hoidamme hevosia, kaneja ja kissoja, tutustumme tallin töihin ja ihan vaan ollaan. Rentoudutaan heppojen kanssa ja tietysti myös ratsastetaan (voidaan kokeilla vaikka kuolaimettomia tai mennä ilman satulaa). Käydään eväsretkellä kärryajellen! Päiväleiri on juuri sopiva sinulle, joka haluat viettää aikaa rennosti hevosen kanssa ja olet kiinnostunut touhuamaan heppojen kanssa ratsastuksen lisäksi muutakin. Voit olla myös kokeneempi hevosharrastaja, ehkä etsit omanlaistasi harrastuspaikkaa, jossa voit harrastaa omassa tahdissasi? Et tarvitse aiempaa kokemusta, voit olla ihan ekakertalainenkin hevosten parissa. Hevosen selkään meneminen ei ole edellytys leirille osallistumiseen, vaan voit vallan mainiosti viettää leiripäivää myös maastakäsin.

PS. Ikärajaus ei ole kauhean tarkka, n. 17-25 v, eikä täällä tarvita diagnoosia – olet tervetullut mukaan juuri noin! Ryhmässä toimimisen jännittäminen ei ole myöskään este osallistua, harjoitellaan yhdessä. Voit myös tulla tutustumaan vaikkapa yksäritunnille ennen leiriä, jolloin osallistuminen voisi olla helpompaa.

ti 2.7. klo 10-17 Junnujen leiri (n. 10-13 -vuotiaat) 

Vähän isompien heppafanien leiri! Ratsastamme tasoryhmissä, opetellaan käyttämään kevyitä apuja ja ratsastamaan niin, että hevonenkin nauttii ja hyötyy ratsastuksesta. Ratsastetaan pariin otteeseen toiveteemoin (kuolaimeton, leikkitunti, puomeja..) sekä opetellaan varustamiseen ja hevosen käsittelyyn liittyviä asioita. Lounas ja välipala tarjolla päivän aikana. Meille voi tulla myös harjoittelemaan porukassa toimimista vaikka se tuntuisikin vaikealta, jännittävältä tai ahdistavalta. Harjoitellaan yhdessä!

Lapsille: 

ke 3.7. klo 10-16 lasten leiri (n. 6-9 -vuotiaat) 

Pienten heppahöperöiden oma leiri, jossa hoidamme hevosia, kaneja ja kissoja, tutustumme tallin töihin ja tietysti ratsastetaan. Käydään eväsretkellä ja kärryajelulla! (Kelivaraus, lounas ja välipala syödään kurjalla kelillä tallilla.) Leiri soveltuu mainiosti harrastuskokeiluksi. Meille voi tulla myös harjoittelemaan leireilyä ihan ekaa kertaa. Kiinnitämme leirillä huomiota myös kaveritaitoihin ja harjoitellaan yhdessä ryhmässä toimimista. Ujommatkin mahtuvat mukaan! Heppapelkokaan ei ole este tulla leirille, edetään rauhalliseen tahtiin, eikä hevosen selkään ole pakko mennä.

ti 23.7. klo 10-16 Erityislasten leiri 

Erityisen ihanien heppahöperöiden oma leiri, jossa hoidamme hevosia, kaneja ja kissoja, tutustumme tallin töihin, ja tietysti halukkaat ratsastavat. Käydään eväsretkellä ja kärryajelulla! (Kelivaraus, lounas ja välipala syödään kurjalla kelillä tallilla.)

Päiväleiri on suunnattu hevosista ja eläimistä kiinnostuneille lapsille, joille isossa ryhmässä työskentely ei syystä tai toisesta tunnu mielekkäältä. Leirille voi tarvittaessa tai halutessaan osallistua oman avustajan kanssa.

Kiinnitämme leirillä huomiota myös kaveritaitoihin ja harjoittelemme yhdessä ryhmässä toimimista. Ujommatkin mahtuvat mukaan! Heppapelkokaan ei ole este tulla leirille, edetään rauhalliseen tahtiin, eikä hevosen selkään ole pakko mennä. Harjoittelemme myös yhdessä eläinten kanssa rauhoittumista ja yhdessäoloa niin, että se on kaikista osapuolista mukavaa.

Kaikkia leirejä koskevaa infoa: 

Päiväleireille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä max 10 hlöä. (Kehitysvammaisten leirille max. 8) Päiväleirien hinta on 100 €/ hlö. Hinta sisältää ohjelman, lounaan ja välipalan, ALV 24 % sekä tapaturmavakuutuksen. Suosittelemme kuitenkin aina omaa, voimassaolevaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta.

Leirien hinta maksetaan varauksen yhteydessä Hopotin kautta tai ennakkolaskulla sähköpostitse (laskutuslisä 5 €). Jos haluat varata leirin laskulla, laita Sallalle sähköpostilla laskutustiedot (nimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumerosi) ja mille leirille haluat osallistua. Varausmaksun osuus hinnasta on 80 €, jota ei palauteta peruutuksen sattuessa. Ilmoitathan varauksen yhteydessä mahdolliset erityisruokavaliot sekä mahdollisesti toimintaan vaikuttavat sairaudet tms. Leirit toteutuvat, mikäli osallistujia on vähintään 4.

Woimahevosen taitotallin päiväleirien ohjaajana toimii sosiaalipedagoginen hevostoiminta- ohjaaja, kuntoutuksen ohjaaja Salla Forsman avustajineen. Leireillämme pääasiassa on uusien asioiden oppiminen, onnistumisen kokemukset ja hauskanpito yhdessä hevosten kanssa! Huomioimme myös erityisen tuen tarpeet ja erilaiset oppijat.

Leireillä voit osallistua vain siihen, mikä itsestä tuntuu sopivalta ja turvalliselta. Toki rohkaisemme osallistujia kokeilemaan uusia juttuja, mutta esim. ratsastuspelko tai fyysinen este ratsastukselle ei ole syy jäädä pois leiriltä! Tallilta saat lainaksi ratsastuskypärän. Korolliset jalkineet on hyvä olla omasta takaa, meiltä löytyy muutamia saappaita lainaksi. Varustaudu lisäksi kelin mukaisella vaatetuksella (ulkoilemme koko päivän) sekä iloisella ja avoimella mielellä!

Meille voit rohkaista ujommankin lapsen opettelemaan päiväleireilyä eka kertaa tai tulemaan tutustumaan, olisiko hevosharrastus se oma juttu. Lasten leireillä opetellaan rauhoittumista ja eläinten kohtaamista niiden viestejä kuunnellen sekä tietysti pidetään huolta ihmiskavereista! Meille on tärkeää, että fiilis on kiireetön ja sekä ihmiset että eläimet nauttivat olostaan.

Voit varata oman paikkasi hopotista tai yhteydenottolomakkeella. Ilmoitathan ruoka-aineallergioista tai muista huomioonotettavista asioista varauksen yhteydessä.

Ethän epäröi laittaa viestiä, jos sinulla on kysyttävää leirien sisällöstä tai vaikkapa siitä, voitko osallistua tietylle leirille. Parhaiten tavoitat yhteydenottolomakkeen kautta tai whatsapilla 0400-231407.