Lempeää hevostelua aikuisille

Haluaisitko kovasti tutustua hevosiin tai palata vanhan rakkaan harrastuksen pariin, mutta pelkät ratsastustunnit eivät ole ihan sitä mitä haet? Mieli kaipaa rauhoittumista, hevosen läsnäoloa, irtautumista suorittamisesta ja kiireestä?

Olet lämpimästi tervetullut meille kokeilemaan vähän erilaista tulokulmaa hevosharrastamiseen! Me jätämme suorittamisen muille ja keskitymme nauttimaan yhdessäolosta hevosten kanssa! Aikuisille tarjolla on hevosavusteisen midfulnessin, HeLMi-hetkien lisäksi lempeitä ratsastusmeditaatioita sekä aikuisten heppafiilistelytunnit. Aiempaa kokemusta hevosista et tarvitse yhdellekään näistä, toki kokemustakin saa olla. Lue alta tarkemmat kuvaukset ja varaa oma paikkasi hopotista!

Aikuisten heppafiilistely – ratsastustunnit 

Tunnilla keskitytään ennen kaikkea nautiskelemaan hevosten seurasta! Tärkeimmät tavoitteemme ovat rentoutuminen, hevosten kanssa yhdessä oleminen ja kiireen unohtaminen. Näiden tavoitteiden ohella teemme helppoja ratsastusharjoituksia ilman suorituspaineita! Hevosavusteinen mindfulness kulkee myös punaisena lankana tuntien mukana. Opettelemme yhdessä varustelemaan hevoset tunnille, saavuthan n. 30 min ennen oman tuntisi alkua.

Heppafiilistelyt sopivat sinulle, joka haluat palailla uudelleen rauhalliseen tahtiin vanhan harrastuksen pariin tai sinulle, joka haluat aloittaa uuden harrastuksen hevosten parissa. Ryhmässä kerrallaan koronarajoitusten vuoksi vain kaksi ratsastajaa, jolloin saamme pidettyä kontaktit minimissä. Hinta 40 € / hlö.

Ajankohdat: Tunnit järjestetään kesäkuussa sunnuntaisin ja heinäkuussa lauantaisin klo 11-12.

su 7.6., su 14.6., la 27.6., la 4.7., la 11.7. (HUOM! klo 10-11), la 18.7. sekä la 25.7. Varaa paikkasi hopotista! 

PS. Kaverin kanssa tunnille? Voit kysyä myös muita aikoja Sallalta 🙂

Lempeä ratsastusmeditaatio 

Lempeä hengähdyshetki hevosen kannattelemana, kesto n. 90 minuuttia. Teemme yhdessä hevosten kanssa läsnäoloharjoitusia ja pääsemme hevosen kannattelemaksi ratsastusmeditaatioon. Teemme rauhallisia mindfulness- harjoituksia, joissa ajatuksena on kääntää huomiotasi omaan kehoosi ja pysähtyä tarkkailemaan tätä hetkeä. Anna hetki aikaa itsellesi, tule rauhoittumaan ja rentoutumaan hevosten pariin. Sopii myös kokeiltavaksi sinulle, joka et ole löytänyt joogasta tai mindfulnessista omaa juttuasi – hevosen kanssa yhdessä harjoittelu antaa konkreettisen lähestymistavan ja hevosen läsnäolo jo itsessään on usein rauhoittava kokemus. Hinta 35 € / hlö. Ratsastusmeditaatio toteutetaan neljälle henkilölle, myös omille porukoille tilauksesta.

Ajankohdat: to 18.6., to 16.7. sekä su 9.8. Varaa paikkasi hopotista!

HeLMi®-hetki

Olet varmasti ansainnut pienen hengähdyshetken itsellesi – tule hengähtämään hevosten lempeään seuraan! Hetken kesto n. 90 minuuttia.

Helmi®- hetkessä teemme rauhallisia mindfulness- harjoituksia talliympäristössä ja hevosten kanssa maasta käsin. Ajatuksena on kääntää huomiotasi omaan kehoosi ja pysähtyä tarkkailemaan tätä hetkeä. Anna hetki aikaa itsellesi, tule rauhoittumaan ja rentoutumaan hevosten pariin! Harjoitukset sopivat hyvin myös heille, joita hevosten seurassa jännittää tai joilla on fyysisiä tai muita esteitä hevosen selkään nousemiselle. Hinta 35 € / hlö. HeLMi- hetket toteutetaan vähintään neljälle henkilölle, myös tilauksesta omalle ryhmälle.

Ajankohdat: la 18.8., la 2.8. ja la 5.9. Varaa paikkasi hopotista!

Kaikki ohjelmat toteutamme ulkosalla, joten keliin sopiva varustus ja talliympäristöön sopivat kengät ovat tarpeen. Ratsastukseen suosittelemme korollista kenkää (kumisaapas, vaelluskenkä tmv.) Tallilta saat lainaan ratsastuskypärän. Kaikkien ohjelmien hinnat sisältävät arvonlisäveron ja vakuutuksen, suosittelemme silti kaikille osallistujille omaa tapaturmavakuutusta. Kurssin tunnit ohjaa hevosavusteisen mindfulnessin ohjaaja Salla Forsman.

Kaikki nämä ovat omiaan juuri sinulle, entinen heppatyttö tai uutta lajia kokeileva, jonka jalka ei tahdo enää yltää jalustimeen tai hevosystävän lähellä oleminen tuntuukin yhtäkkiä jännittävältä ajatukselta. Usko pois, et ole yksin asian kanssa, lähde rohkeasti mukaan! Hevosten läsnäolo on mitä parhain tapa viettää omaa aikaa ja vie taatusti ajatukset pois stressaavasta arjesta ♥

Aikuisille sopivat päiväleirit löydät täältä. Vaikoimassa ihana talliretriitti 11.7. sekä aikuisten oma leiri la 1.8. Lapsen kanssa laatuaikaa voi tulla viettämään aikuinen & lapsi -leirille 20.7.