Woimahevonen taitotalli | Sosiaalipedagoginen hevostoiminta, Mindfulness, hevostalli | Söörmarkku, Pori

Hevosavusteinen mindfulness

Stressiä? Koko ajan kauhea kiire? Suorittamista ja hurjaa juoksua paikasta toiseen? Pään sisällä villihevoslauma ei tahdo hidastaa vielä illallakaan?

Tule kanssamme hengähtämään hetkeksi hevosavusteinen mindfulnessin, HeLMi ® - hetken pariin. Tutustumme lempeästi tietoiseen, hyväksyvään läsnäoloon hevosten johdattelemana.

Mindfulness tarkoittaa tietoista, hyväksyvää läsnäoloa. Se on tietoinen valinta pysähtyä kokemaan ja olemaan tietoinen nykyhetkestä. Mindfulness ei ole rentoutusharjoitus tai varsinainen menetelmä, vaan se on opeteltavissa oleva taito, joka vaatii harjoittelua. Onneksi mieltäkin voi harjoittaa, samoin kuin lihaksia! Mindfulness ei liity uskontoon, vaikka se nojaakin buddhalaiseen psykologiaan ja meditaatioperinteeseen.

 

Mindfulnessin hyötyjä on tutkittu paljon ja sillä on havaittu olevan vaikutusta mm.

- Stressinhallintataitojen kehittymiseen

- Unen parantumiseen

- Henkisen tasapainon parantumiseen

- Fyysisen terveyden vahvistumiseen

- Havaintokyvyn terävöitymiseen

- Kokonaisuuksien hahmottamisen kehittymiseen

*

Woimahevosen taitotalli | Sosiaalipedagoginen hevostoiminta, mindfulness, itsehoitotalli | Söörmarkku, Pori

Tule sellaisena kuin olet

Voit tulla juuri sellaisena kuin olet, et tarvitse aiempaa hevoskokemusta tai kestävyysurheilijan kuntoa. Rauhoitutaan hetkeksi kuulostelemaan ja fiilistelemään omassa kehossa. Hevoset ovat läsnäolon mestareita ja siksi niin erinomaisia meille tuota vaikeaa taitoa opettamaan. Uskallatko sinä kokeilla, miltä maailma näyttää kaikilla aisteilla koettuna yhdessä hevosen kanssa, tässä ja nyt?

HeLMi ®-hetki

HeLMi ®- hetki soveltuu kaikille, myös heille, jotka eivät ole aiemmin tutustuneet hevosiin. Teemme rauhalliseen tahtiin erilaisia harjoituksia hevosten avustamina sekä ilman hevosia. Harjoitukset auttavat sinua suuntaamaan mieltäsi kohti omaa kehoasi ja tätä hetkeä. Varusteiksesi riittävät sääolosuhteiden mukaiset vaatteet ja sellaiset kengät, jotka kestävät likaa ja kastumista (esimerkiksi kumisaappaat). Huonolla säällä mindfulness- harjoitukset voidaan tehdä sisällä tallissa.

HeLMi ®- hetki soveltuu myös lahjaksi synttärisankarille, rauhalliseksi polttariohjelmaksi tai ennen kaikkea, voit omistaa juuri tämän hetken ihan kokonaan itsellesi! Voit tilata myös oman HeLMi ®-hetken omalle porukallesi, järjestämme hetken vähintään neljän hengen ryhmälle.  Ryhmävaraukset laskutamme etukäteen (laskutuslisä 5 €).

HeLMi ®-hetki 90 min, ryhmäkoko 4-8 hlöä, hinta 50 € / hlö sis. ALV 24 %.

Yksin tai kaksin "HeLMeily" onnistuu myös yksityistunnilla. Heppahetki 45 min, hinta 65 €, sis. ALV 24%.

 

Ratsastusmeditaatio

Ratsastusmeditaatiota pääsevät meillä kokeilemaan niin ensikertalaiset kuin kokeneemmatkin hevostelijat. Ratsastusmeditaatiossa emme keskity ratsastamiseen, vaan  pääsemme tallissa tehtävien läsnäoloharjoitusten kautta  hevosen kannattelemaksi ratsastusmeditaatioon. Rauhallisten mindfulness- harjoitusten ajatuksena on kääntää huomiotasi omaan kehoosi ja pysähtyä tarkkailemaan tätä hetkeä hevosen lempeällä avustuksella. Ratsastusmeditaation kesto kokonaisuudessaan 90 minuuttia, ryhmäkoko max. 4 hlöä. Ratsastusmeditaation hinta on 60 €.

Voimme toteuttaa ratsastusmeditaation myös lähimetsässä. Tällöin ryhmäkoko on enintään 3 henkilöä. Metsämeditaatioon ratsain voi osallistua, mikäli ratsastaminen on entuudestaan tuttua. Ohjaajan mukaan maastoon lähtee avustaja. Metsämeditaation hinta on 70 €/hlö, kesto kokonaisuudessaan n. 90 min.

Järjestämme ratsastusmeditaatioita avoimina ryhminä tai voit varata ratsastusmeditaation omalle porukallesi yhteydenottolomakkeella.