Päiväleirit 2023

Kesän päiväleirit ovat nyt varattavissa Hopoti.comissa. Tänä kesänä leirilistaus on Sallan heinäkuun alussa alkavan äitiysloman johdosta lyhyempi kuin aikaisempina vuosina. Tuttuun tapaan leirit soveltuvat myös erityisen tuen tarpeessa oleville henkilöille. Jos olet epävarma leirin soveltuvuudesta itsellesi tai lapsellesi, ole rohkeasti yhteydessä.

su 11.6. ja su 2.7.  Aikuisten leiri klo 10-17

Lempeää läsnäoloa ja heppailua koko päivän mitalta <3

Pehmeä sukellus hevosten maailmaan; tehdään hevosavusteisen mindfulnessin harjoituksia ja nautitaan hevosten seurasta niitä hoidellen.

Opitaan uusia juttuja hevosen käyttäytymisestä: miten oma käyttäytymiseni ja vireystilani vaikuttaa hevoseen? Miten ihmisen kanssa työskentelystä tehdään hevosellekin mukavaa? Nautitaan tuhdit eväät nuotion äärellä (kelivaraus). Ratsastetaan lempeästi ja rauhallisesti omaa kehoa ja hevosta kuunnellen.

Aikuisten päiväleirin kautta voit palata vanhan harrastuksen pariin, tai voit tulla tutustumaan hevosiin ihan ensimmäistä kertaa. Ratsastamme kentällä tasoryhmissä rauhalliseen tahtiin, toki voidaan kokeneempien kanssa harjoitella myös esimerkiksi laukannostoja. Voimme myös työstää jännityksiä ja oman ratsastuksen haasteita, tavoitteenamme on ensisijaisetsi löytää ilo ja rentous ratsastukseen, niin hevoselle kuin ratsastajallekin! Voit myös vain käväistä hevosen selässä tai olla menemättä selkään lainkaan; osallistut juuri sillä tavalla kun sinusta hyvältä tuntuu!

to 29.6. Lasten leiri (n. 6-9-vuotiaat) klo 9-15

Pienempien heppafanien oma leiri, jossa hoidamme hevosia, kaneja ja kissoja, tutustumme tallin töihin, askarrellaan sekä käydään eväsretkellä ja kärryajelulla!

PS. Jos leirin alkamisajankohta on hankala, tallille voi sovitusti saapua myös ennen leiriohjelman saapumista. Ole yhteydessä, niin sovitaan aikatauluista!

Leirin ohjaajana toimii sosiaalipedagoginen hevostoimintaohjaaja Salla Forsman avustajineen.

Aiempaa kokemusta hevosista ei leireillä tarvita, kiinnostus eläimiin riittää! Meille uskaltaa tulla myös ensikertalaiset ja aremmatkin lapset opettelemaan päiväleireilyä. Opetellaan yhdessä ryhmässä toimimisen taitoja sekä yhdessä eläinten kanssa toimimista Eläinten kanssa opetellaan molempia osapuolia miellyttävää kohtaamista sekä rauhoittumisen taitoa. Myös erityisen tuen tarpeessa olevat lapset ovat tervetulleita leireilemään. Ole yhteydessä, mikäli haluat varmistaa leirin sopivuuden lapsellesi.

pe 30.6. Lasten leiri (n.10-13-vuotiaat) klo 10-17

Vähän isompien heppahöperöiden oma leiri, jossa hoidamme hevosia, kaneja ja kissoja, tutustumme tallin töihin. Päivän teoriaosuus suunnitellaan porukan kiinnostuksen mukaan. Voidaan harjoitella heppojen ensiapua, kokeilla hevosen lastaamista traileriin tai vaikka kokeilla jousiammuntaa hevosen selästä käsin. Käydään eväsretkellä ja kärryajelulla! (Kelivaraus, lounas ja välipala syödään kurjalla kelillä tallilla.)

Ratsastamme tasoryhmissä, kokemusta ei välttämättä tarvitse olla lainkaan tai voit olla jo vähän kokeneempi ratsastaja. Toiveiden mukaan voidaan kokeilla mm. ratsastaa ilman satulaa tai kokeilla kuolaimettomia suitsia.

la 1.7. Kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten leiri klo 10-16

Kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten oma leiri, jossa hoidamme hevosia, kaneja ja kissoja, tutustumme tallin töihin, käydään eväsretkellä ja kärryajelulla! Päiväleirille voivat osallistua ryhmässä pärjäävät kehitysvammaiset. Avustaja mukaan veloituksetta.

Kaikkia leirejä koskevaa infoa: 

Päiväleireille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä max 10 hlöä. (Kehitysvammaisten leirille max. 8) Päiväleirien hinta on 100 €/ hlö. Hinta sisältää ohjelman, lounaan ja välipalan, ALV 24 % sekä tapaturmavakuutuksen. Suosittelemme kuitenkin aina omaa, voimassaolevaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta.

Leirien hinta maksetaan varauksen yhteydessä Hopotin kautta tai ennakkolaskulla sähköpostitse (laskutuslisä 5 ). Jos haluat varata leirin laskulla, laita Sallalle sähköpostilla laskutustiedot (nimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumerosi) ja mille leirille haluat osallistua. Varausmaksun osuus hinnasta on 70 €, jota ei palauteta peruutuksen sattuessa. Ilmoitathan varauksen yhteydessä mahdolliset erityisruokavaliot sekä mahdollisesti toimintaan vaikuttavat sairaudet tms. Leirit toteutuvat, mikäli osallistujia on vähintään 4.

Woimahevosen taitotallin päiväleirien ohjaajana toimii sosiaalipedagoginen hevostoiminta- ohjaaja, kuntoutuksen ohjaaja Salla Forsman avustajineen. Leireillämme pääasiassa on uusien asioiden oppiminen, onnistumisen kokemukset ja hauskanpito yhdessä hevosten kanssa! Huomioimme myös erityisen tuen tarpeet.

Aiempaa kokemusta hevosista ei leireillä tarvita. Leireillä voit osallistua vain siihen, mikä itsestä tuntuu sopivalta ja turvalliselta. Toki rohkaisemme osallistujia kokeilemaan uusia juttuja, mutta esim. ratsastuspelko tai fyysinen este ratsastukselle ei ole syy jäädä pois leiriltä! Tallilta saat lainaksi ratsastuskypärän. Korolliset jalkineet on hyvä olla omasta takaa, meiltä löytyy muutamia saappaita lainaksi. Varustaudu lisäksi kelin mukaisella vaatetuksella (ulkoilemme koko päivän) sekä iloisella ja avoimella mielellä!

Meille uskaltaa tulla myös opettelemaan päiväleireilyä eka kertaa tai tulla tutustumaan, olisiko hevosharrastus se oma juttu. Lasten leireillä opetellaan rauhoittumista ja eläinten kohtaamista niiden viestejä kuunnellen sekä tietysti pidetään huolta ihmiskavereista! Meille on tärkeää, että fiilis on kiireetön ja sekä ihmiset että eläimet nauttivat olostaan.

Voit varata oman paikkasi hopotista tai yhteydenottolomakkeella. Ilmoitathan ruoka-aineallergioista tai muista huomioonotettavista asioista varauksen yhteydessä.

Ethän epäröi laittaa viestiä, jos sinulla on kysyttävää leirien sisällöstä tai vaikkapa siitä, voitko osallistua tietylle leirille. Parhaiten tavoitat yhteydenottolomakkeen kautta tai whatsapilla 0400-231407.