Woimahevonen taitotalli | Sosiaalipedagoginen hevostoiminta, Mindfulness, hevostalli | Söörmarkku, Pori

Tallin väki

Nainen Woimahevosen takana

Salla Forsman, s. 1989.

Woimahevosen takana on nuoren naisen haave tehdä merkityksellistä työtä yhdessä hevosten kanssa. Se on visio, ei pilvilinna! Olen positiivinen ja idearikas tyyppi, jolla on useimmiten useampi rauta tulessa yhtä aikaa. Vauhdikkaan luonteeni vuoksi olen joutunut opettelemaan myös rauhoittumista ja hetkeen pysähtymistä ja tällä matkalla olen oppinut valtavasti lisää myös itsestäni.

Koulutukseltani olen kuntoutuksen ohjaaja (AMK). Muita koulutuksiani ovat hevostoiminnallinen luonto-ohjaaja, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan täydennyskoulutus sekä hevosavusteinen mindfulness -ohjaaja (HeLMi). Lisänä useita lyhyempiä koulutuksia niin hevosten kuin ihmisten parissa toimimiseen liittyen. Yhden harjoittelujaksoistani olen suorittanut Kaliforniassa hevosavusteisen psykoterapian parissa tutustuen EAGALA- terapiamalliin. Hevostietämystäni olen kasvattanut useiden erilaisten ammattilaisten kanssa työhevosista kouluratsuihin ja työkokemusta on kertynyt mm. vaellusratsastuksen ohjaamisesta sekä tallityöntekijän töistä. Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on kuitenkin yhdistänyt kaikista suurimmat kiinnostuksen kohteeni; ihmisten auttaminen yhdessä hevosen kanssa! Hevosella on iso rooli tässä työssä ja nautin suunnattomasti siitä, että saan työskennellä näiden maailman parhaiden työkavereiden kanssa samassa tiimissä!

Minulle on hevosten kanssa toimiessa erittäin tärkeää, että toiminta on vuorovaikutteista. Käytän hevosten kanssa työskennellessäni positiivista vahvistetta ja luonnollisen hevosmiestaidon oppeja itselleni sopivaan muotoon sekoitettuna. Työpakkini kasvaa ja kehittyy koko ajan; mielestäni on tärkeää tarkastella omaa osaamistaan kriittisesti ja olla valmis kehittymään! Klassisen kouluratsastuksen periaatteet kiinnostavat ja niitä modernilla twistillä minulle valmentaa Niina Kirjorinne.

Woimahevonen taitotalli | Sosiaalipedagoginen hevostoiminta, Mindfulness, hevostalli | Söörmarkku, Pori

En ole pelkäämätön hurjapää, vaan haluan aina varmistaa, että hevosen kanssa toimiminen on turvallista! Siksi minulle on tärkeää toimia hevosten kanssa hyvässä vuorovaikutuksessa niin, että toiminta on myös hevosen mielestä mukavaa ja tehtävät sellaisia, mihin hevonen kykenee. Toiminnassamme myös hevosella on rooli ohjaajana. Vaatii uskallusta heittäytyä kuuntelemaan, mitä hevonen tuo esiin sinusta itsestäsi, sillä tuolloin voit ainoastaan katsoa peiliin ja tarttua näkemääsi!

Tätä et tiennyt: Salla on työskennellyt myös elefanttien parissa Thaimaassa, luonto-oppaana!

Vastaan Woimahevosen toiminnasta ja ohjaan sosiaalipedagogista hevostoimintaa, hevosavusteista mindfulnessia sekä suurimman osan vakkariratsastajien tunneista. Tunneillani keskitytään kehotietoisuuteen ja siihen, miten oma keho vaikuttaa hevoseen. Joskus pikkuriikkinen muutos saa aikaan ison eron! Toimin mielelläni tulkkina sinun ja hevosen välillä niin, että alat itse oppia lukemaan hevosen viestintää ja sitä kautta pääset syventämään ystävyyssuhdettasi hevosen kanssa.

Jenni Salomaa s. 1977 / Voiluodon Terapiahevoset

Jenni on koulutukseltaan mm. psykiatrinen sairaanhoitaja, ratsastusterapeutti SRT sekä EASEL Coach ja eläinavusteinen tunnetaitovalmentaja. Jenni on työskennellyt psykiatrisen erikoissairaanhoidon ja yrittäjyyden parissa jo 20 vuotta!

Jenni tarjoaa meillä ratsastusterapiaa, työnohjausta sekä eläinavusteista neuropsykiatrista valmennusta. Tiedustelut ja varaukset näistä palveluista Jenniltä, puh. 040-5192251 tai talli@terapiahevoset.fi.

Voiluodon Terapiahevosilla on oma on oma pihattotalli vastaanottotiloineen Raumalla, jossa laumaan kuuluu hevosten ja ponien lisäksi myös muita eläimiä.

jenni

Katri Anttinen / Novahippus, s. 1975

Ratsastus on ollut Katrin laji pienestä lapsesta saakka. Katri on toiminut pitkään opettamisen ja ohjaamisen parissa mm. ratsastuksen, uinnin ja partion merkeissä. Katri ohjaa rauhallisesti ja kannustavasti kaikenlaisia oppijoita. Katri on koulutukseltaan mm. hevostenhoitaja, rentoutus- ja luontoyhteysohjaaja sekä opiskelee parhaillaan eläinavusteiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi.

Katri ohjaa meillä sekä aikuisten että lasten ryhmiä, erityisesti puomi- ja esteharjoitukset ovat Katrin heiniä.

Katri

*

Sallan Woimahevoset

Rafaello

suomenhevosruuna, s. 2012.
i. Maranello

Rafaello on nuori herrasmies, joka tuli minulle vuoden ikäisenä pienenä varsana. Yhdessä kuljettuun taivallukseemme on mahtunut monenlaista, niin ilon kuin pettymyksenkin hetkiä. Tuttujen kesken Rafa on kekseliäs ja leikkisä tyyppi, jolla on aina joku kiva puuha meneillään! Takit, harjakassit yms. kannattaa siis jättää tämän herran ulottumattomiin. Rafa on lempeä hevonen ja töissä vähän tosikko; duunia tehdään suomalaisella sisulla viimeisen päälle. Mutta ei suinkaan ilmaiseksi! Rafa vaatii oikeudenmukaisuutta ja rehellisyyttä käsittelijältään ja sen saadessaan näyttää varmasti koko osaamisensa ja hiukan lisääkin! Taitaa kyllä tarvittaessa myös laiskottelun jalon taidon. Rafa rakastaa olla huomion keskipisteenä ja seisoskelee vaikka koko päivän nauttimassa rapsutuksista ja ihailusta.

Tätä et tiennyt: Rafalla on tapana nukkua usein makuultaan ja kuorsata niin, että ikkunat helisevät!

SD One Of A Kind

Irish cob ruuna, s. 2012.

"Onni" on tupsujalkoineen ja valtavan paksuine jouhineen varsin komea ilmestys ja tietää sen toki itsekin! Moniosaaja-Onni on kunnostautunut niin maastoilupollena, ratsuna kuin ajohevosenakin. Onni on luonteeltaan rauhallinen ja vähän jäyhä, mutta lämpenee tutustuessaan. Salaa nautiskelee rapsuttamisestakin. Jääräpäiseksikin Onnia voisi luonnehtia, mutta me luonnehdimme Onnia viisaaksi. Miksi tehdä, jos ohjeet ovat epäselvät tai pyytäjä ei olekaan ihan varma asiastaan? Kun Onnin kanssa on vuorovaikutus kohdillaan, hipaisu riittää pyynnöksi ja poni tuntuu suorastaan lukevan ajatuksia..

Tätä et tiennyt: Onni on ihan virallinen satuhevonen- kesällä 2018 se osallistui satukirjan tarinan kuvittamiseen mallina toimien. Kuvaaja tuli Hollannista saakka!

Aaron Hoo

suomenhevosruuna, s. 2013.

Hoopo”, tuo lempeä jättiläinen, on varsinainen sydänten murskaaja! Hoopoa yritteliäämpää tyyppiä on vaikea löytää, eikä Hoopo taida saada ihmisten kanssa olemisesta tarpeekseen lainkaan. Ketä tahansa kutsut pihattotarhasta, saat vastaasi aivan varmasti liinaharjaisen Hoopon. Hoopo työskentelee sujuvasti niin ensikertalaisten kuin kokeneempienkin ratsastajien kanssa. Tekemisen laadulla ei ole niinkään väliä, Hoopo tykkää työskennellä niin kentällä kuin maastossa, maasta tai selästä käsin. Jos Hoopo saa valita, mennään villiä laukkaa metsätiellä – mutta ei kauhean kauaa, koska maisemien katselu se vasta mukavaa puuhaa onkin. Symppis ja kultainen Hoopo on suomenhevosen perikuva.

Tätä et tiennyt: Hoopo on edelliseltä ammatiltaan ravihevonen. Hoopon raviura kariutui kuitenkin laukkoihin ja muutaman mutkan kautta Hoopo päätyi meille ”kesätöihin”. Ja niin kuin usein hyville kesätyöntekijöille käy, vakituiseksihan tuo työnkuva sitten lopulta muodostui.

Hennesy

Eestin raskas vetohevonen, s. 2015.

Nero on tiimin tuorein vahvistus. Tämä samettisilmäinen herrasmies muutti tiimimme vahvistukseksi loppukesällä 2022. Nero on rauhallinen ja kiltti nuori herra, joka toimii erilaisilla ratsastajilla vauvasta vaariin. Mitään Nero ei kuitenkaan anna ilmaiseksi, vaan tekee juuri sen verran, mitä ratsastaja osaa pyytää. Kokonsa ja rakenteensa puolesta Nero on varsin näppärä, säkäkorkeutta on n. 155 cm. Neron suosikkipuuhaa on metsässä samoilu ja uusien reittien tutkiminen, sekä tietysti karkki-puuhat! Nero on varsin positiivinen ja hyväntuulinen tyyppi, jonka kanssa on ilo työskennellä.

Tätä et tiennyt: Nero on muuttanut Suomeen Virosta 5-vuotiaana ratsukoulutettuna. Nero opiskelee meillä hiljalleen ajo-oppeja. Tarkoitus olisi perehtyä sekä reki- että kärryajoon!