Woimahevonen taitotalli | Sosiaalipedagoginen hevostoiminta, Mindfulness, hevostalli | Söörmarkku, Pori

Tallin väki

Nainen Woimahevosen takana

Salla Forsman, s. 1989.

Woimahevosen takana on nuoren naisen haave tehdä merkityksellistä työtä yhdessä hevosten kanssa. Se on visio, ei pilvilinna! Olen positiivinen ja idearikas tyyppi, jolla on useimmiten useampi rauta tulessa yhtä aikaa. Vauhdikkaan luonteeni vuoksi olen joutunut opettelemaan myös rauhoittumista ja hetkeen pysähtymistä ja tällä matkalla olen oppinut valtavasti lisää myös itsestäni.

Opiskelen tällä hetkellä kuntoutuksen ohjaajaksi (AMK), aikaisempia koulutuksiani ovat mm. matkailupuolen restonomi (AMK), hevostoiminnallinen luonto-ohjaaja, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan täydennyskoulutus sekä hevosavusteinen mindfulness -ohjaaja (HeLMi). Yhden harjoittelujakson olen suorittanut Kaliforniassa hevosavusteisen psykoterapian parissa tutustuen EAGALA- terapiamalliin. Hevostietämystäni olen kasvattanut useiden erilaisten ammattilaisten kanssa työhevosista kouluratsuihin ja työkokemusta on kertynyt mm. vaellusratsastuksen ohjaamisesta sekä tallityöntekijän töistä. Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on kuitenkin yhdistänyt kaikista suurimmat kiinnostuksen kohteeni; ihmisten auttaminen yhdessä hevosen kanssa! Hevosella on iso rooli tässä työssä, ja nautin suunnattomasti siitä, että saan työskennellä näiden maailman parhaiden työkavereiden kanssa samassa tiimissä!

Minulle on hevosten kanssa toimiessa erittäin tärkeää, että toiminta on vuorovaikutteista. Käytän hevosten kanssa työskennellessäni positiivista vahvistetta ja luonnollisen hevosmiestaidon oppia itselleni sopivaan muotoon sekoitettuna. Työpakkini kasvaa ja kehittyy koko ajan; mielestäni on tärkeää tarkastella omaa osaamistaan kriittisesti ja olla valmis kehittymään! Klassisen kouluratsastuksen periaatteet kiinnostavat ja niitä modernilla twistillä minulle valmentaa Niina Kirjorinne. En ole pelkäämätön hurjapää, vaan haluan aina varmistaa, että hevosen kanssa toimiminen on turvallista! Siksi minulle on tärkeää toimia hevosten kanssa hyvässä vuorovaikutuksessa niin, että toiminta on myös hevosen mielestä mukavaa ja tehtävät sellaisia, mihin hevonen kykenee. Toiminnassamme myös hevosella on rooli ohjaajana. Vaatii uskallusta heittäytyä kuuntelemaan, mitä hevonen tuo esiin sinusta itsestäsi, sillä tuolloin voit ainoastaan katsoa peiliin ja tarttua näkemääsi!

Tätä et tiennyt: Salla on työskennellyt myös elefanttien parissa Thaimaassa, luonto-oppaana!

Jenni Salomaa s. 1977 / Voiluodon Terapiahevoset

Jenni on koulutukseltaan mm. psykiatrinen sairaanhoitaja, ratsastusterapeutti SRT sekä EASEL Coach ja eläinavusteinen tunnetaitovalmentaja. Jenni on työskennellyt psykiatrisen erikoissairaanhoidon ja yrittäjyyden parissa jo 20 vuotta! Jenni tarjoaa meillä ratsastusterapiaa, työnohjausta sekä eläinavusteista tunnetaitovalmennusta.

Tiedustelut ja varaukset näistä palveluista Jenniltä, puh. 040-5192251 tai talli@terapiahevoset.fi.

Jennin työparina toimii pääsääntöisesti ihana norjanvuonohevosruuna Nessu, joka sujahti pihattolaumaan kuin olisi aina sinne kuulunut. Nessu on perusluonteeltaan varsin rauhallinen tapaus ja sen voikin usein tavata nautiskelemasta päivätorkuista alahuuli rennosti repsottaen. Nessu on kuitenkin myös varsin utelias tyyppi ja aina valmis hommiin!

Voiluodon Terapiahevosilla on oma on oma pihattotalli vastaanottotiloineen Raumalla, jossa laumaan kuuluu hevosten ja ponien lisäksi myös muita eläimiä.

Tätä et tiennyt Nessusta: Nessun urahaaveet jalostusorina kariutuivat muutamaan valkoiseen karvaan otsalla - valkoiset merkit ovat kiellettyjä Norjan vuonohevosten kantakirjassa. Onni onnettomuudessa - näin uusi ura terapiahevosen ja luottoystävän roolissa sai alkunsa.

*

Sallan Woimahevoset

Rafaello

suomenhevosruuna, s. 2012.
i. Maranello

Rafaello on nuori herrasmies, joka tuli minulle vuoden ikäisenä pienenä varsana. Yhdessä kuljettuun taivallukseemme on mahtunut monenlaista, niin ilon kuin pettymyksenkin hetkiä. Tuttujen kesken Rafa on kekseliäs ja leikkisä tyyppi, jolla on aina joku kiva puuha meneillään! Takit, harjakassit yms. kannattaa siis jättää tämän herran ulottumattomiin. Rafa on lempeä hevonen ja töissä vähän tosikko; duunia tehdään suomalaisella sisulla viimeisen päälle. Mutta ei suinkaan ilmaiseksi! Rafa vaatii oikeudenmukaisuutta ja rehellisyyttä käsittelijältään ja sen saadessaan näyttää varmasti koko osaamisensa ja hiukan lisääkin! Taitaa kyllä tarvittaessa myös laiskottelun jalon taidon. Rafa rakastaa olla huomion keskipisteenä ja seisoskelee vaikka koko päivän nauttimassa rapsutuksista ja ihailusta.

Tätä et tiennyt: Rafalla on tapana nukkua usein makuultaan ja kuorsata niin, että ikkunat helisevät!

SD One Of A Kind

Irish cob ruuna, s. 2012.

"Onni" on tupsujalkoineen ja valtavan paksuine jouhineen varsin komea ilmestys ja tietää sen toki itsekin! Moniosaaja-Onni on kunnostautunut niin maastoilupollena, ratsuna kuin ajohevosenakin. Onni on luonteeltaan rauhallinen ja vähän jäyhä, mutta lämpenee tutustuessaan. Salaa nautiskelee rapsuttamisestakin. Jääräpäiseksikin Onnia voisi luonnehtia, mutta me luonnehdimme Onnia viisaaksi. Miksi tehdä, jos ohjeet ovat epäselvät tai pyytäjä ei olekaan ihan varma asiastaan? Kun Onnin kanssa on vuorovaikutus kohdillaan, hipaisu riittää pyynnöksi ja poni tuntuu suorastaan lukevan ajatuksia..

Tätä et tiennyt: Onni on ihan virallinen satuhevonen- kesällä 2018 se osallistui satukirjan tarinan kuvittamiseen mallina toimien. Kuvaaja tuli Hollannista saakka!